‘Hyundai verbreekt samenwerking met Rimac’

Hyundai sloeg twee jaar geleden de handen ineen met Rimac voor de ontwikkeling van ten minste twee sportauto’s, maar nu zetten de Zuid-Koreanen naar verluidt een streep door verdere samenwerking.

In 2019 werd er een bijzondere deal gesloten. Hyundai (en dochtermerk Kia) ging in zee met het Kroatische Rimac. Een ogenschijnlijk onwaarschijnlijke combinatie. Het doel was echter helder: samen elektrische sportauto’s ontwikkelen. Daar had Rimac immers al wel kaas van gegeten. Uiteindelijk moet er voor Hyundai een volledig elektrische sportauto uit voortkomen, waarschijnlijk een nichemodel dat alleen bedoeld is voor Hyundai N. Ook de ontwikkeling van een sportauto met een brandstofcel stond op de planning. Hyundai gelooft immers naast BEV’s ook in HEV’s als toekomst van de auto-industrie.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.