‘Camera’s als zijspiegels is kansloos concept’

‘Digitale zijspiegels’, waarbij een camera en een schermpje de spiegel vervangen, hebben geen noemenswaardig nut bij personenauto’s. Althans, dat vindt het hoofd van de aerodynamica-afdeling van Mercedes-Benz. Bovendien is het gebruiksgemak volgens hem duidelijk minder.

Enkele jaren geleden leek het dé oplossing om de luchtweerstand van auto’s te verminderen: de buitenspiegels vervangen door kleine camera’s. De Volkswagen XL1 had ze tien jaar geleden al, de Audi E-tron baarde er in 2018 opzien mee en uiteindelijk pasten Lexus, Honda en Lamborghini ze eveneens toe. Nutteloos, vindt Teddy Woll, die bij Mercedes-Benz hoofdverantwoordelijk is voor aerodynamica. Volgens hem is inmiddels gebleken hoe weinig het scheelt qua luchtweerstand.
Op de Mercedes-Benz EQXX, die onder meer op het gebied van luchtweerstand grensverleggend is, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.