BMW 315 (1983) – Liefhebber Gezocht

Een BMW 3-serie hebben we al wel eens eerder aan je voorgelegd in ‘Liefhebber Gezocht’. Dat was echter niet zo’n oudje als deze. Hier hebben we een heuse 315. Ja, die had je ooit ook nog. Eén van de allerlaatste 3-series van de eerste generatie.

Lange tijd was de 3-serie het meest compacte model van BMW en de eerste generatie (E21) moest het nota bene zelfs altijd met twee deuren doen. Pas bij de E30, de tweede generatie, werd er ook een vierdeursversie leverbaar. De eerste 3-serie volgde immers nog duidelijk het voorbeeld van de gelauwerde 02-serie. Het was een sedan van een betrekkelijk bescheiden formaat, met een sportieve inborst. De nadruk lag toen nog wat minder op luxe of ruimte, het moest vooral lekker rijden. En vlot, dat was-ie voor zijn tijd wel. Zeker met de 2,0-liter of 2,3-liter zes-in-lijn in de neus. De jaren van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.