Volvo PV544 (1959) – In het Wild

Aan klassieke Volvo’s geen gebrek in Nederland. Gezien de leeftijd is vooral het aantal Amazons dat je in het wild tegen kunt komen opvallend groot. Zeldzamer is zijn eenvoudigere broer: de PV544. Voor het eerst sinds 2015 schittert er weer eentje in ‘In het Wild’.

Vraag iemand om een Volvo uit de jaren 50 en 60 te noemen en de kans is groot dat de keuze op de Amazon valt. Niet gek, daarvan werden er maar liefst 667.000 gebouwd en in Nederland was het een graag geziene gast. Nog altijd is het een populaire klassieker, waardoor het – we zeggen het voorzichtig – niet heel uitzonderlijk is als je hem in het openbaar spot. De PV544 is een ander verhaal. Die kwam in feite gelijktijdig met de Amazon in het modellengamma van de Zweden, maar is veel zeldzamer gebleven. Er werden er nog niet de helft van gebouwd en als klassieker is hij minder gewild. Des te leuker dat we dankzij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.