Tesla Model 3 populairste auto in Europa

Dat Tesla met de Model 3 regelrecht in de verkooproos heeft geschoten, bewijst het merk ook nu weer. De Model 3 was in maart namelijk niet alleen de best verkochte elektrische auto van Europa, de populaire Tesla was er namelijk ook nog eens de best verkochte personenauto.

Tesla verkocht in maart in Europa maar liefst 23.013 exemplaren van de Model 3, zo blijkt uit cijfers die Jato vrijgeeft. De Tesla Model 3 mag zich niet alleen de populairste EV van Europa noemen, maar ook de best verkochte personenauto in de brede zin. De Peugeot 208 eindigt met 21.026 verkochte exemplaren op de tweede plek, gevolgd door de Tesla Model Y waarvan in maart 18.968 stuks zijn geregistreerd. De Volkswagen Golf staat met 16.784 exemplaren op plek vier, op de voet gevolgd door de Dacia Sandero (16.778) en de Citroën C3 (16.697).
Kijken we puur naar volledig elektrische auto’s, dan vinden we de reeds genoemde Tesla Model 3 en Model Y achtereenvolgens op plek één en twee. De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.