Recordaantal beginnende bestuurders krijgt strafpunten op rijbewijs

Er zijn nog nooit zoveel strafpunten voor beginnende bestuurders uitgedeeld als afgelopen jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie waarover BNR bericht.

In 2021 misdroegen maar liefst een krappe 8.900 beginnende bestuurders zich zodanig in het verkeer, dat ze strafpunten op hun rijbewijs kregen. In 2020 waren dat er nog ‘slechts’ 7.200 en dat was al het derde jaar op rij dat het aantal steeg. Strafpunten krijg je onder meer als je met alcohol op achter het stuur wordt gesnapt. Beginnend bestuurders kunnen de strafpunten echter ook krijgen voor andere vergrijpen, zoals veel te hard rijden, bumperkleven of een ongeluk veroorzaken. Bij twee strafpunten volgt een rijvaardigheidsonderzoek bij het CBR.
Het OM is er volgens BNR nog niet helemaal achter waarom het aantal stijgt. Een mogelijke verklaring is de rust op de weg vorig jaar, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.