Nederlandse autoverkopen: -7 procent in april

Vergeet de kleine verkoopplusjes die de statistieken van de Nederlandse automarkt in februari en maart liet zien. In april zijn namelijk weer minder auto’s verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar Dat blijkt uit cijfers die Rai Vereniging, Bovag en RDC vandaag vrijgeven.

In april zijn in Nederland 22.087 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat aantal ligt 7,4 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. In eerste vier maanden van dit jaar zijn in totaal 100.457 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, 3,8 procent minder dan de 104.431 exemplaren die in diezelfde periode in 2021 werden geregistreerd.
Populairste automerken april 2022
Kia mag zich met 2.430 in april geregistreerde nieuwe personenauto’s de winnaar van de afgelopen maand noemen. Daarmee wist Kia zich in april maar liefst 11 procent van de automobiele verkooptaart toe te eigenen. Op plek twee vinden we Toyota, waarvan 1.655 nieuwe auto’s werden geregistreerd. Op plek drie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.