CEO Volkswagen: ‘Audi en Porsche willen toetreden in Formule 1’

Eindelijk is het hoge woord eruit: Audi en Porsche willen inderdaad toetreden tot de Formule 1. Waarschijnlijk gaat het in 2026 gebeuren.

Al enkele maanden gonst het van de geruchten dat zowel Audi als zustermerk Porsche in de Formule 1 willen stappen. De kogel is nu echt door de kerk. Niemand minder dan Volkswagen Group-topman Herbert Diess bevestigt dit volgens Reuters. Helaas wil Diess nog niet uitweiden over hij het allemaal precies in zijn werk zal gaan. Wel zegt hij dat de plannen van Porsche al ‘wat concreter’ zijn dan die van Audi. Ongetwijfeld wordt er binnenkort meer over bekend, nu het hoge woord eruit is.
Waarschijnlijk worden Audi en Porsche motorleverancier, waarbij Porsche het voortouw neemt qua ontwikkeling van de krachtbron en hybride componenten. Porsche werkte achter de schermen al eens aan een 1.6 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.