Ford Taunus Coupé (1974) – In het Wild

De Ford Taunus is al in diverse hoedanigheden voorbijgekomen in ‘In het Wild’, maar de smaakvolle coupéversie van de TC1 nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen met dit in schitterende staat verkerende exemplaar uit 1974.

De Ford Taunus was vele decennia een vertrouwd gezicht in het Nederlandse straatbeeld. De voorganger van de Sierra en de Mondeo kent zijn oorsprong al in de jaren 30, toen de naam Taunus voor het eerst op een Ford werd gedrukt. De laatste geheel nieuwe Taunus was de in 1970 gepresenteerde TC (Taunus Cortina), die twee keer voornamelijk visueel ingrijpend werd vernieuwd. Zo kregen we uiteindelijk de TC1, TC2 en TC3. Die laatste droeg begin jaren 80 het stokje over aan de Sierra. De eerste TC was volgens liefhebbers de meest smaakvolle en daaraan droeg de coupé een belangrijk steentje bij.
Ford had al de Capri en toch koos het merk ervoor om ook een fastbackversie van de Taunus op de markt te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.