Ford Fiesta heeft nu minimaal 125 pk

Ford haalt kort na de facelift alweer stevig de bezem door de prijslijst van de Fiesta. Het compacte model verliest in Nederland de motoren met 75 en 100 pk, waardoor de 125 pk sterke mild hybrid nu de minst krachtige en eigenlijk ook enige optie is.

Dat ging snel: de prijslijst van de vernieuwde Ford Fiesta werd in december openbaar, maar wordt nu al flink aangepast. In plaats van ‘aangepast’ kun je hier ook ‘uitgekleed’ lezen, want de prijslijst wordt er flink overzichtelijker op. Dat komt allereerst door het schrappen van twee motorversies. Niet alleen ‘showroomlokkertje’ 1.1 gaat eruit, ook de 1.0 Ecoboost met een keurige 100 pk ruimt in Nederland het veld. De reden is simpel: het prijsverschil met de mild-hybridevariant werd in Nederland te klein geacht, omdat de sterkere en elektrisch ondersteunde versie een lager verbruik en dito …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.