Fiat 500L krijgt in 2024 elektrische opvolger

Fiat gaat de komende jaren de focus snel verschuiven naar volledig elektrische modellen. In 2024 verschijnt er in ieder geval een elektrische opvolger van de Fiat 500L.

Fiat zal relatief snel de overstap maken naar een volledig elektrisch aanbod. Het Italiaanse merk wil het ‘Tesla voor het volk’ worden, zo liet CEO Olivier Francois onlangs los. In 2027 verkoopt het merk in Europa enkel nog elektrische auto’s. Eén daarvan moet de 500L opvolgen, zo wordt nu duidelijk uit een verklaring van Stellantis-topman Carlos Tavares, waaruit Autonews citeert. Volgens de CEO verschijnt die auto in 2024. Hoewel het een opvolger van een mini-MPV is, wordt dit uiteraard een cross-over. Fiat zal de nu nog naamloze auto bouwen in Servië, zij aan zij met een andere EV, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.