F1-auto’s 2026: ‘kleiner, meer elektrokracht en actieve aerodynamica’

De Formule 1 is net begonnen met een nieuwe generatie F1-auto’s, of er wordt alweer nagedacht over de volgende generatie. Er worden enkele stevige veranderingen overwogen.

Tot op heden lijkt het erop dat de grote veranderingen aan de F1-auto’s voor dit jaar hun vruchten afwerpen. Het volgen en dichtbij elkaar racen gaat makkelijker en dat was het hoofddoel. Tegelijkertijd is er ook nog genoeg kritiek. De auto’s zijn zwaarder dan ooit tevoren en ze zijn enorm groot vergeleken met de auto’s van een jaar of 15 geleden. Daar wordt aan gewerkt voor de volgende grote reglementswijziging. Dat verklaart de technisch directeur van de F1, Pat Symonds, aan Motorsport Magazine. 
Volgens hem is het de bedoeling dat de maximale wielbasis voor 2026 flink …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.