Deze Honda Accord heeft een neus met een verhaal

Struinend door de AutoWeek-occasionpagina’s – het is ook bij ons vrijdagmiddag- kwamen we een heel bijzondere Honda Accord tegen. Het Amerikaanse exemplaar heeft een V6, en om dat te laten passen moest Honda bij dit model een zeer grote ingreep doen.
 

Voordat we bij de details van die ingreep komen, is het wellicht goed om deze editie van de Honda Accord van wat context te voorzien. Het betreft een Honda Accord van de vijfde generatie, zoals die van 1993 tot 1997 werd geleverd. Wereldwijd, maar niet in Europa. Deze auto stamt namelijk uit de (lange) periode waarin Honda voor verschillende werelddelen verschillende modellen voerde. ‘Onze’ Accord Sedan was in de jaren negentig het broertje van de Rover 600 en de Europese versie van de Honda Ascot Innova, maar dan met raamstijlen. Dat is een verhaal voor een andere keer, als jullie tenminste …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.