Britten schrappen mogelijk jaarlijkse apk ten behoeve van koopkracht

De regering van het Verenigd Koninkrijk trekt mogelijk een bijzonder middel uit de kast om de koopkracht te stimuleren. De MOT, het Britse equivalent van onze apk, wordt misschien tweejaarlijks verplicht in plaats van jaarlijks.

Net als in Nederland dienen oudere auto’s in het VK ieder jaar gekeurd te worden. Bij de ‘MOT test’, in de volksmond simpelweg MOT genoemd, wordt de rijwaardigheid, uitstoot en veiligheid van auto’s gecontroleerd. Een dergelijke keuring kost 55 pond, omgerekend €65, maar uiteraard kan de rekening verder oplopen als er gebreken worden geconstateerd. Grant Shapps, binnen de regering Johnson verantwoordelijk voor Transport, heeft voorgesteld om hier een tweejaarlijkse keuring van te maken. Dat meldt Sky News. Dat kan één van de maatregelen worden om de koopkracht van de Britten te beschermen. Ook in het VK wordt de koopkracht hard geraakt vanwege onder meer de hoge inflatie en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.