10 miljoen Dacia’s geproduceerd

Dacia is sinds 2005 pas weer in Nederland actief, maar natuurlijk bestond het Roemeense merk ook daarvoor al. 1968 geldt als het officiële geboortejaar van Dacia en sinds de oprichting van het merk heeft Dacia 10 miljoen auto’s gebouwd.

Op 20 april rolde in Dacia’s fabriek in het Roemeense Mioveni een Urban Grey gespoten Duster van de band. An sich niets bijzonders, maar voor Dacia was het een zeer bijzonder exemplaar. Het was namelijk de tien miljoenste auto die het merk sinds zijn oprichting in 1968 heeft gebouwd.
Dacia bouwde in 1985 – 17 jaar na zijn oprichting – zijn miljoenste auto. In 1998 stond de productieteller op 2 miljoen stuks. In 2014 rolde de vijf miljoenste Dacia van de productieband en nu – acht jaar later – is dat totaal verdubbeld tot liefst 10 miljoen.
Van de tien miljoen gebouwde Dacia’s zijn er maar liefst 2,6 miljoen een Sandero en 2,1 miljoen een Duster. De Logan en Logan MCV zijn samen goed voor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.