Wiesmann Project Thunderball: 680 elektro-pk op de achterwielen

Wiesmann heeft het doek getrokken van zijn allereerste elektrische model, een open tweezitter die vanbuiten overduidelijk als Wiesmann herkenbaar is, maar die onder zijn uit koolstofvezel vervaardigde verpakking interessante nieuwe technologie herbergt.

De kleine Duitse fabrikant Wiesmann is vooral bekend van zijn enigszins klassiek vormgegeven tweezitters met machtige benzinemotoren van BMW. Wiesmann lepelde niet alleen zes- en achtcilinders, maar zelfs BMW’s V10 in zijn voor de automobiele fijnproever bestemde modellen. Met deze splinternieuwe Project Thunderball slaat Wiesmann een heel andere weg in. Althans, op technisch vlak. Wiesmann’s Project Thunderball is namelijk helemaal herkenbaar als Wiesmann, maar heeft een geheel elektrische aandrijflijn.
Wiesmann Project Thunderball
De Project Thunderball heeft namelijk twee centraal geplaatste elektromotoren die samen maar liefst 680 pk en 1.100 Nm op de achterwielen ontketenen. Die berg …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.