Porsche 911 Sport Classic: 911 Turbo met achterwielaandrijving en handbak

Dit is de nieuwe Porsche 911 Sport Classic. Na de kersenrode Targa 4S Heritage Edition met de 50-lollipopsticker de tweede van de zogenaamde Heritage Editions en de directe opvolger van de Sport Classic uit 2009. Alleen gaat Porsche Exclusive Manufaktur dit keer een stuk verder: dit is een namelijk een Turbo met achterwielaandrijving en handbak! De motor van de 911 Turbo is teruggetuned tot 550 pk en de auto heeft geen luchtinlaten in de zijkant maar zit vol goodies waarvoor Porsche Exclusive inspiratie op deed bij oude 911’s.

De Porsche 911 Sport Classic is een Heritage Edition en dat betekent dat het na 1.250 exemplaren over is. En die oplage was al aan de uitverkoren kopers toegewezen voordat het grote publiek ook maar kennis kon maken met deze bijzondere versie. Wie al de Targa 4S Heritage Design Edition heeft, kreeg voorrang, dealers bepalen wie deze speciale, door Porsche Exclusiv bedachte exemplaren kunnen kopen. Net als op die bijzondere Targa prijkt op de portieren een rond vlak met daarop dit keer een ander nummer. Standaard is dat bij de Sport Classic 60, zoals het 50 is op de Targa, maar je mag er ook een persoonlijk getal op laten zetten. Het hoort allemaal bij de Heritage Editions die staan voor een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.