Nissan 100 NX (1991) – In het Wild

Een exoot kun je de Nissan 100 NX niet noemen, maar inmiddels beginnen goede en originele exemplaren toch wel aardig schaars te worden. Dat betekent dat het kleine sportautootje zijn debuut in deze rubriek wel heeft verdiend. AutoWeek-forumgebruiker Louiznl spotte dit volledig originele rode exemplaar aan de straatkant.

De Nissan 100 NX kwam in 1991 op de markt in Nederland. Waar betaalbare nieuwe coupés – of überhaupt betaalbare nieuwe auto’s – tegenwoordig schaars zijn, was het aanbod in de jaren 90 met auto’s als de Toyota Celica, Honda CRX Del Sol en de Mazda MX-3 nog behoorlijk ruim te noemen. Eén van de kenmerkende elementen van de 100 NX is zijn T-bar met uitneembare, doorzichtige dakpanelen naar het voorbeeld van zijn grote broer 300ZX. Nissan bood de 100 NX in twee versies aan: als basismodel 1.6 SLX, die we vandaag voor ons hebben, en als 2.0 GTi. De SLX moet het met 90 pk doen, de GTi is met 143 pk iets ruimer bedeeld.
Nissan 100 NX
In Nederland verkocht Nissan 7.331 exemplaren gedurende de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.