Mercedes-AMG C 43 4Matic: 408 pk uit vier cilinders

Maak kennis met de eerste AMG-versie van de huidige generatie C-klasse. Dit is de Mercedes-AMG C 43 4Matic, een auto die op een belangrijk punt afwijkt van zijn voorganger. De C 43 heeft ruilt zijn machtige geblazen zescilinder namelijk om voor een krachtcentrale met twee pitten minder.

De begin 2021 gepresenteerde huidige generatie C-klasse bewandelt een bekend designpad, maar slaat wat techniek van de AMG-versies een totaal andere weg is. Het is namelijk definitief gedaan met de zes- en achtcilinders van achtereenvolgens de AMG 43- en 63-versies. De C 63-smaken worden later dit jaar gepresenteerd, maar met de splinternieuwe C 43 bewijst Mercedes-AMG dat het voet bij stuk houdt en inderdaad alleen viercilinders in de neus van zijn sportieve …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.