Nieuwe Hyundai Kona: maatje groter

Hyundai heeft een volledig nieuwe generatie van de Kona in de ontwikkelingskamers staan. Die nieuwe Hyundai Kona lost volgend jaar het momenteel zo’n vijf jaar oude huidige model af. Vanbuiten wordt alles anders, maar op technisch vlak lijkt Hyundai trouw te blijven aan de bekende Kona-receptuur.

Net als zustermerk Kia komt Hyundai met een hele rits dedicated EV’s, elektrische auto’s die in de basis als zodanig zijn ontwikkeld. Kia schaart die auto’s onder het simpelweg ‘EV’ geheten label, bij Hyundai worden ze aan de Ioniq-familie toegevoegd. De komst en verdere uitbreiding van deze alleen als EV leverbare modellen betekent niet dat Hyundai niet meer met auto’s komt die zowel verbrandingsmotoren als elektrische aandrijflijnen krijgen. De huidige Kona is er als mild-hybride, als conventionele hybride en als volledig elektrische Electric en volgens vergelijkbare receptuur lijkt Hyundai …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.