Nieuwe Ford Taurus is nieuwe Mondeo

Ford heeft het doek getrokken van de geheel nieuwe Taurus. Modelnaam Taurus ken je wellicht nog van het model dat Ford tussen 1994 en 2003 ook in Nederland verkocht. De bloedlijn van de nieuwe Taurus heeft echter helemaal niets met die auto te maken. De nieuwe Taurus is namelijk de nieuwe Mondeo!

Even terugspoelen naar de Taurus. Medio jaren tachtig investeerde Ford een werkelijk gigantische hoeveelheid kapitaal in de ontwikkeling van de opvolger van de op dat moment bijna archaïsche LTD. Met de eerste generatie Taurus lanceerde Ford in de Verenigde Staten een niet alleen op aerodynamisch vlak vooruitstrevend model, maar ook wat technologie en bouwkwaliteit betreft een indrukwekkende auto (foto 6 en 7). De voorwielaangedreven Amerikaanse middenklasser kreeg een nakomeling die onder de vlag van Ford USA ook in Europa en dus ook in Nederland werd geleverd. Die opvallend ronde Taurus (foto’s 8, 9 en 10), waar net als van zijn voorganger ook een stationwagon van bestond, werd net als de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.