Hoge brandstofprijzen blijven mogelijk tot eind 2024

Automobilisten die met lede ogen aanzien wat een tankbeurt kost, moeten mogelijk maar wennen aan de hoge brandstofprijzen. De Wereldbank verwacht namelijk dat olie tot eind 2024 relatief duur blijft en dat accijnsverlaging op brandstof weinig effect zal hebben.

De Wereldbank waarschuwt in een nieuw onderzoek voor blijvende hoge olieprijzen. De kans bestaat dat olie tot eind 2024 relatief duur blijft. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stegen de prijzen voor brandstoffen erg hard en waarschijnlijk blijven de prijzen veel hoger dan de gemiddeldes van de afgelopen jaren. Verlagingen van accijnzen of belastingen op brandstoffen helpen op de langere termijn ook niet om de prijs aan de pomp te dempen. Naast het feit dat zo’n generieke maatregel de allerarmsten mogelijk minder helpt dan huishoudens met hogere inkomens, dreigen ze volgens de Wereldbank de vraag naar benzine en diesel alleen maar aan te jagen.
Onderzoekers van de Wereldbank rekenen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.