Circuit Zandvoort behoudt racevergunning ondanks protest

Circuit Zandvoort mag zijn racevergunning houden. Het heeft de zaak gewonnen die door Mobilisation for the Environment (MOB) was aangespannen wegens de stikstofuitstoot.

Zandvoort mag de vergunning die onder meer nodig is voor het organiseren van de Formule 1 Grand Prix houden. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank in Haarlem dinsdagmiddag in een bodemprocedure bepaald. De zaak, aangespannen door diverse natuurorganisaties, draaide onder meer om de vraag of de stikstofuitstoot binnen de normen blijft. Volgens milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) klopt de gebruikte stikstofrekensom niet. Volgens MOB wordt met het racen schade veroorzaakt aan de beschermde natuur rond het circuit. De rechter oordeelt anders: “De vergunning leidt niet tot meer stikstofdepositie”, concludeert de rechtbank. “Gedeputeerde Staten van Noord-Holland …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.