Nissan wil met lidarsensoren ongelukken voorkomen

Nissan biedt onder de naam ProPilot al semi-autonome functies voor bestaande modellen, maar dat kan uitgebreider. Daarom werken de Japanners nu aan technologie met lidarsensoren, waarmee de auto’s beter op onvoorziene situaties kunnen inspringen.

Semi-autonoom door het verkeer gaan kan tot op een zekere hoogte al met ProPilot, alleen is dat nog niet heel geavanceerd als het gaat om het voorkomen van ongelukken bij onverwachte situaties. Je moet als bestuurder beslist een oogje in het zeil houden. In de nabije toekomst kun je er mogelijk meer van op aan als er plots voor je neus gevaar opdoemt. Nissan werkt nu daaraan. Met behulp van lidarsensoren en camera’s moeten Nissans zelf adequaat actie kunnen ondernemen om bijvoorbeeld plotseling stoppend verkeer te ontwijken, of om te voorkomen dat je op een auto klapt die ineens uit een zijweg tevoorschijn komt.
De Japanse autofabrikant test de technologie met een

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.