Gemiddelde CO2-uitstoot nieuw verkochte auto’s fors gedaald

Onder druk van strenge emissienormen steken autofabrikanten veel aandacht aan het zo ver mogelijk terugdringen van de uitstoot van hun auto’s. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte auto’s is in Europa vorig jaar behoorlijk afgenomen, zo meldt Jato Dynamics op basis van gegevens van marktinformatie van 17 landen.

Jato Dynamics heeft van 17 Europese landen de gemiddelde CO2-uitstoot van alle nieuw verkochte personenauto’s onder de loep genomen. Die gemiddelde CO2-emissie daalde in deze 17 Europese landen vorig jaar van 117,7 gram naar 99 gram CO2 per kilometer (WLTP). Die daling is fors, hij is namelijk groter dan de procentuele daling van de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte personenauto’s tussen 2019 en 2020 (12, procent, NEDC).
De daling in de gemiddelde CO2-uitstoot van de vorig nieuw verkochte personenauto’s houdt volgens Jato Dynamics onder meer verband met een andere verkoopmix. Autofabrikanten bieden bijvoorbeeld meer plug-ins en elektrische auto’s aan. De stappen die autofabrikanten …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.