Mercedes-AMG EQS 53 – Eerste rijtest

Mercedes-AMG heeft zijn eerste elektrische auto klaar. Hij is sterker dan de EQS waarvan hij is afgeleid en rijdt zeer goed. Maar is het ook een echte AMG?

Het regent zachtjes in Palm Springs. De woestijnstad op een uur of drie rijden van LA ziet er vrij treurig uit. Palmbladeren wiegen troosteloos in de wind en de bejaarde shoppers hebben voor het eerst dit jaar hun jas aangetrokken. Wij ­zitten droog achter een dashboard dat nog het meest doet denken aan de stuurhut van Battlestar Galactica. Overal zien we beeldschermen, regelsystemen, futuristische materialen en in het raam geprojecteerde cijferreeksen. Welkom aan boord van de EQS AMG, de eerste puur elektrische auto uit het Duitse Affalterbach. Dat het hier voor het eerst in lange tijd heeft geregend, betekent dat het wegdek extra glad is. Olie, vuil, zand en halfvergane palmpulp mengen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.