Max Verstappen wint op dominante wijze in Imola

Max Verstappen heeft in de GP van Emilia Romagna een mokerslag uitgedeeld aan rivaal Charles Leclerc van Ferrari. De Nederlander won op uiterst dominante wijze de race, terwijl Leclerc slechts zesde werd na een uitglijder. Verstappens teamgenoot Sergio Perez werd tweede, dus ook in het constructeurskampioenschap was het een ijzersterke dag voor Red Bull Racing.

Door zijn tweede overwinning van het seizoen klimt Verstappen in de WK-stand naar de tweede plaats, achter Leclerc. In de twee races die de regerend wereldkampioen niet won, viel hij voortijdig uit. Verstappen sluit met zijn overwinning op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari een nagenoeg foutloos weekend af. De Nederlander veroverde vrijdag pole position en won een dag later de sprintrace, na een late inhaalactie op Leclerc. Bovendien pakte hij in de race een extra punt voor snelste raceronde.
Waar Verstappen zich in de sprintrace bij de start nog liet verrassen door Leclerc, was hij zondag op het natte circuit van Imola uitstekend weg. Teamgenoot Pérez kende ook een goede start en haalde …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.