Max Verstappen wint sprintrace in Imola

Max Verstappen begint de GP van Emilia-Romagna vanaf P1. De Nederlander won de sprintrace die de startopstelling voor de GP bepaalt en pakt zodoende ook alvast 8 punten. Verstappen pakte rivaal Charles Leclerc terug nadat deze bij de start aan hem voorbijging.

Max Verstappen veroverde vrijdag pole position voor de sprintrace, maar de coureur van Red Bull Racing kon daar zaterdag niet lang van genieten. Leclerc had een veel betere start en nam de leidende positie over, maar hij zag Verstappen in de slotfase weer naderen. De Nederlander pakte de leiding terug en reed vervolgens overtuigend weg bij de Ferrari.
Het podium werd gecompleteerd door Leclerc (tweede), Verstappens teamgenoot Sergio Pérez, gevolgd door Carlos Sainz van Ferrari (vierde) en McLaren-coureur Lando Norris (vijfde). Mercedes kwam er totaal niet aan te pas en bleef steken buiten de top 10.
Voor Zhou Guanyu zat de sprintrace er vlak na de start al op. De coureur van Alfa Romeo werd …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.