De Spider was een heerlijke opwarmer voor de Opel Corsa A

De komst van een nieuwe Opel is per definitie groot nieuws. Letterlijk, vanwege de enorme aantallen die er gewoonlijk van worden verkocht. Van belang voor dit verhaal is om het onderscheid aan te duiden tussen groot nieuws en ronduit spectaculair nieuws. Op die laatste categorie had Opel bepaald geen abonnement, een enkele uitzondering daargelaten.

Een nieuwe Opel nam gewoonlijk de plaats in van een oude, en dat was dan dat. Het merk bewandelde hiermee een veilige weg; het was belangrijk om het hondstrouwe cliënteel niet op de tenen te trappen, tegen de haren in te strijken of het anderszins moeilijk te maken. Hun besluit om opnieuw een Opel te kopen, mocht in de showroom geen hindernissen kennen; een voorzichtige model-­evolutie hielp daarbij.
Lange aanloop naar Corsa A
Deze lange aanloop is nodig om de impact te kunnen bevatten van de aankondiging van een geheel nieuwe Opel, te meer omdat het ditmaal ging om een nieuwkomer in de laagste prijsklasse. Jazeker, er werd in Rüsselsheim gewerkt aan een auto voor onder meer klanten die …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.