De BMW Hydrogen7 had in 2005 al een V12 op waterstof

De BMW Hydrogen7 was een experimentele 7-serie met V12 die ook op waterstof liep. De laatste maanden zien we steeds vaker fabrikanten langskomen die niet alleen op EV’s inzetten maar ook op verbrandingsmotoren op waterstof. BMW was daar dus 17 jaar geleden al mee bezig.

Een 6,0-liter V12 in plaats van een brandstofcel, daar kwam het bij de BMW Hydrogen 7 op neer. Dat lijkt voor een autoliefhebber geen al te ingewikkelde keuze, maar helaas: die keuze geldt niet meer, want het is duidelijk dat BMW’s zoektocht naar een emissievrij model is geëindigd bij de elektrische i7.
100 exemplaren
Het avontuur met de Hydrogen 7 werd na de bouw van honderd exemplaren gestaakt. Die auto’s waren niet te koop, maar kwamen via een leaseconstructie op de weg. Althans: BMW zette bewust een groep prominenten in de auto’s, onder wie artiesten, politici en industriëlen, uiteraard met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.