Kwalificatie Imola: Pole voor Verstappen na regenachtige chaos

De regen speelde ook weer een rol tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola. Mercedes-AMG moest een bittere pil slikken, de pole position is voor

Na een kletsnatte vrije training was het Autodromo Enzo e Dino Ferrari bij de start van de kwalificatie alweer enigszins opgedroogd. De coureurs konden direct op slicks naar buiten. In Q1 was Charles Leclerc de snelste man met een tijd van 1:18,796. Verstappen zat daar een halve seconde achter. Moeilijker was het voor de coureurs van Mercedes-AMG. George Russell zette uiteindelijk de twaalfde tijd neer en Lewis Hamilton was nipt door naar Q2 met een vijftiende tijd. Het scheelde niet veel of beide Mercedessen hadden eruit gelegen in Q1.
Bij de start van Q2 begon de regen weer te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.