Kenteken ‘AA8’ levert 8,7 miljoen euro op in Dubai

Bij een veiling voor het goede doel zijn in Dubai een reeks bijzondere nummers geveild. Het ging onder meer om kentekens, waarvan de duurste omgerekend bijna 9 miljoen euro opleverde.

De kentekens werden aangeboden op de ‘Most Noble Numbers Charity Auction’ in Dubai, eerder deze maand. Het meeste gewilde kenteken bleek zoals gebruikelijk het exemplaar met het laagste nummer, in dit geval ‘AA8’. Die ging voor omgerekend 8,7 miljoen euro over de toonbank. De ‘AA’ geldt daarbij als een standaard voorvoegsel, dus eigenlijk gaat het hier om een kenteken bestaande uit één cijfer. De kentekens F55 en V66 leverden allebei dik een miljoen op, terwijl Y66 net onder die magische grens bleef steken.
In totaal leverde de veiling, waarbij naast kentekens ook bijzondere telefoonnummers werden geveild, dik 13 miljoen euro op. Dat geld gaat naar het ‘1 Billion Meals Initiative’, dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.