Italiaans dramatheater – Vooruitblik GP Emilia-Romagna

Zeg je Imola, dan zal de liefhebber ongetwijfeld terugdenken aan 1 mei 1994, de gitzwarte dag waarop Ayrton Senna verongelukte. Het circuit in Emilia-Romagna staat echter ook synoniem voor vrolijke, Italiaanse taferelen. Gezien de vorm van de Scuderia kunnen we ons opmaken voor een huis vol uitzinnige Ferrari-fans.

Het circuit: rijke geschiedenis
Na de ‘corona-edities’ van 2020 en 2021, toen de lege tribunes geen enkel recht deden aan de legendarische locatie, is het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari tot en met 2025 weer een vaste waarde op de kalender. En daar hoort de race ook thuis. Na de klinische theaters in Sakhir en Jeddah is het glooiende, ‘natuurlijk’ gevormde omloop ten zuidoosten van Bologna een verademing. Het ligt om de hoek van de Italiaanse sportwagenindustrie en kent een rijke Formule 1-geschiedenis. In 1980 verving het Monza als gastheer van de Grand Prix van Italië, dat destijds werd gerenoveerd. Van 1981 tot en met 2006 was het circuit ononderbroken het decor voor de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.