GM gaat accu’s Spark EV niet meer vervangen

Slecht nieuws voor eigenaren van een Chevrolet Spark EV. General Motors gaat de accupakketten namelijk niet langer meer produceren of vervangen, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse site EV-resource.com. Nu één van de meest belangrijke onderdelen van de Spark EV niet meer leverbaar is, betekent dat op termijn het einde van het model.

Het niet meer leveren van nieuwe accupakketten voor de Spark EV betekent eenvoudigweg dat auto’s waarvan de accu stukgaat, niet meer de weg op kunnen. Volgens de bron zijn er vooralsnog ook geen externe leveranciers die een oplossing bieden voor de elektrische Spark. Chevrolet biedt daarom twee opties voor Spark EV-rijders. De auto kan worden teruggekocht tegen de aankoopprijs, maar dat geldt alleen als de fabrieksgarantie nog van toepassing is. Dat terugkopen kan overigens ook al als je accu het nog doet, om eventueel onheil voor te zijn. Doet je accu het niet meer en is je garantie verlopen? Dan heb je domweg pech gehad.
De

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.