Ford Fiesta driedeurs deze zomer uit productie

Eén van de laatste bastions van de driedeurs hatchback gaat vallen. De driedeurs Ford Fiesta rolt na deze zomer namelijk niet meer van de band. Daarmee heeft de gefacelifte Ford Fiesta met drie deuren maar een behoorlijk kort leven gehad.

Ford is vandaag de dag een van de laatste fabrikanten die nog een driedeurs hatchback op de prijslijst heeft staan. Bij de afgelopen facelift van de Fiesta nam Ford de driedeurs ook nog mee, al kwam deze niet naar Nederland. Dat was namelijk ook al het geval bij de vorige Fiesta: in ons land levert Ford de driedeurs al sinds 2019 niet meer. In onder meer het Verenigd Koninkrijk kwam de vernieuwde Fiesta wél op de markt als driedeurs, waarbij deze ook leverbaar is als ST en bestelversie Van.
Opvallend genoeg is het einde na krap een halfjaar alweer nabij, want Ford gaat de gefacelifte Fiesta na de zomer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.