Spitsen weer net zo druk als in 2019

Misschien heb je het de afgelopen weken wel gemerkt: het is weer razend druk op de weg. Rijkswaterstaat heeft becijferd dat het in de spitsen inmiddels weer net zo druk is als in 2019, voordat we te maken kregen met het coronavirus.

Het normale leven is weer op gang gekomen en daarbij hoort ook dat het thuiswerkadvies is vervallen. Dat is goed te merken op de weg, want het is weer ouderwets druk. Zo blijkt ook wel uit de recentste cijfers van Rijkswaterstaat. “De afgelopen vier weken was de gemiddelde ochtendspitspiek 196 kilometer. Daarmee is de ochtendspits op dit moment gemiddeld zelfs iets drukker dan in 2019. Door het slechte weer was de spitspiek in de ochtend in week 14 gemiddeld zelfs 270 kilometer. Vorige week was het weerbeeld een stuk beter en bedroeg de gemiddelde ochtendspits 190 kilometer.”
De stijging is ook duidelijk in de avondspits, al blijft de gemiddelde spitspiek ’s avonds nog net iets achter bij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.