Minister Harbers ziet voordelen van 30 km/h binnen bebouwde kom

De roep om een verlaging van de maximumsnelheid naar 30 km/h binnen de gehele bebouwde kom wordt luider. Minister Mark Harbers van Infrastructuur lijkt hier ook wel wat voor te voelen.

Momenteel geldt 50 km/h als maximumsnelheid binnen de bebouwde kom. Als het aan de vier grote steden ligt, gaat die daar omlaag naar 30 km/h. Sterker zelfs, pakweg de helft van alle Nederlandse gemeenten voelt hier wel wat voor. Het zou vooral de veiligheid ten goede komen. Een Amsterdamse wethouder wees er eind vorig jaar op dat ’80 procent van het aantal verkeersslachtoffers’ op wegen valt waar een maximumsnelheid van 50 km/h geldt. Minister Mark Harbers beaamt in gesprek …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.