Minister: ‘Discussie over 130 km/h pas weer mogelijk bij genoeg EV’s’

De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/h wordt voorlopig echt niet teruggedraaid. Dat blijkt uit de worden van Minister Mark Harbers van Verkeer. Hij wijst erop dat het wagenpark nu eerst vooral schoner moet worden voordat hier weer discussie over mogelijk is.

Wie had gehoopt dat er de komende jaren misschien toch weer gesleuteld wordt aan de maximumsnelheid, kan die hoop laten varen. Mark Harbers (VVD) laat in gesprek met het AD weten dat daar in deze kabinetsperiode geen sprake van zal zijn. Als dit kabinet de rit uitzit, praten we over 2025 voordat er misschien iets aan kan veranderen. De in 2020 ingestelde maximumsnelheid van 100 km/h overdag blijft dus nog wel even.
Volgens de VVD-bewindsman is ‘de vroemvroempartij’, zoals de VVD zich eerder nog profileerde, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.