Kamer wil meer actie om ongeldige rijbewijzen in te nemen

Van de dik 10.000 rijbewijzen die vorig jaar ongeldig werden verklaard, zijn er nog altijd dik 4.000 niet ingenomen. De Tweede Kamer eist dat hier actie op wordt ondernomen.

De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer doet om ongeldige rijbewijzen in te nemen. Die roep volgt op het bericht dat er nog altijd zo’n 4.400 vorig jaar ongeldig verklaarde rijbewijzen in het bezit zijn van bestuurders. Het gaat onder meer om mensen die hun rijbewijs kwijt zijn omdat zij onder invloed reden, of om ouderen die niet meer veilig een auto kunnen besturen. Zij krijgen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een brief waarin staat dat zij hun rijbewijs moeten opsturen. Ruim 40 procent gaf daar geen gehoor aan.
Tijdens een debat over verkeersveiligheid …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.