Duizenden Nederlanders rijden met ongeldig rijbewijs

Duizenden Nederlanders rijden rond met een ongeldig verklaard rijbewijs dat ingeleverd had moeten worden bij het CBR. Dat meldt NOS op basis van cijfers van de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Er zijn verschillende redenen om een rijbewijs in te trekken en dus ongeldig te laten verklaren. Denk aan alcoholmisbruik, drugsgebruik of niet voldoen aan de medische eisen voor rijgeschiktheid. NOS meldt dat er in 2021 ruim tienduizend rijbewijzen ongeldig zijn verklaard, waarvan er 4.240 (40 procent) niet is ingeleverd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hoewel er van eerdere jaren geen cijfers beschikbaar zijn, maken cijfers van de politie wel inzichtelijk dat er steeds vaker automobilisten met een ongeldig verklaard rijbewijs aan de kant worden gezet.
In 2021 registreerde de politie 4.817 gevallen waarbij er gereden werd met een ongeldig verklaard rijbewijs. Een jaar eerder …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.