Dodge Charger ‘General Lee’ (1969) – Liefhebber Gezocht

Bij het zien van deze Dodge Charger gaat ongetwijfeld bij veel mensen die in de jaren 80 en 90 jonge Tv-kijkers waren het hart sneller kloppen. We hebben hier een heuse tot ‘General Lee’ omgetoverde Charger voor ons, met de handtekening van Bo Duke.

De dertigers en veertigers onder ons keken vroeger ongetwijfeld met verwonderde jeugdige blikken naar ‘The Dukes Of Hazzard’. De Amerikaanse jaren 80-serie waarin de neven Bo en Luke Duke met hun feloranje Dodge Charger keer op keer sheriff Rosco P. Coltrane te snel af waren. Met de General Lee leek alles mogelijk. Geen ravijn was te breed om met de opvallende Charger overheen te vliegen, elke totaal absurde sprong overleefde de General Lee. Dat gold overigens niet voor de Chargers die voor de opnames gebruikt werden, want er zijn naar verluidt maar liefst zo’n 300 Chargers gesneuveld voor de stunts.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.