Brits onderzoek: ‘Meerderheid automobilisten vraagt passagiers mee te betalen’

De brandstofprijzen rijzen de pan uit en dat verandert kennelijk ook hoe er gekeken wordt naar financiële compensatie door passagiers. Uit Brits onderzoek blijkt dat de meerderheid van de automobilisten het normaal vindt om hierom te vragen.

Even iemand ergens naartoe brengen of ophalen is vaak een vriendendienst. Toch hoeft het niet altijd maar met gesloten beurs te gebeuren. Misschien herken je wel dat een passagier aanbiedt om mee te betalen voor de brandstof, maar ook het zelf vragen om een financiële compensatie wordt normaler. Dat laatste blijkt uit onderzoek van het Britse IAM RoadSmart. In het Verenigd Koninkrijk vindt 64 procent van de automobilisten dat het ‘meer sociaal acceptabel is’ om passagiers te vragen om de brandstofkosten te delen. Dat hangt uiteraard samen met de fors gestegen brandstofkosten.
Het zijn vooral jongere bestuurders die hierom vragen. Maar liefst 82 procent van de automobilisten van 18 tot 24 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.