‘Veel misverstanden over werking adaptieve cruise control’

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat veel mensen die zonder instructies adaptieve cruise control gebruiken, niet goed op de hoogte zijn van de werking hiervan. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, waarschuwt men.

De AAA, het Amerikaanse equivalent van de ANWB, bestudeerde een halfjaar lang twee groepen bestuurders. De ene helft had een gedegen uitleg gekregen van de werking van adaptieve cruise control, terwijl de andere groep er alleen in de praktijk ervaring mee had opgedaan. Het resultaat was dat er bij die laatste groep nogal wat misverstanden bestonden over wat adaptieve cruise control nou precies wel en niet kan. Zo was de niet voorgelichte groep in de veronderstelling dat adaptieve cruise control er ook voor zorgt dat de auto automatisch remt voor obstakels op de weg, zoals een voetganger of fietser. Daarnaast dacht deze groep dat het systeem zou bijsturen in bochten, alsof het een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.