Mercedes EQS SUV is elektrische top-SUV

Na de reguliere EQS en de EQE voegt Mercedes-Benz opnieuw een ‘dedicated’ EV aan zijn gamma toe: de Mercedes EQS SUV. Denk EQS, maar dan hoger en voor maximaal zeven personen.

Tot zeven zitplaatsen
Trekgewicht tot 1.800 kg
Tot 2.100 liter bagageruimte

Hoeveel hoger, vraag je je af? Wel, de EQS SUV is 1,72 meter hoog en daarmee zo’n 20 centimeter hoger dan een reguliere EQS. Met 1,96 meter is hij ook iets breder. De wielbasis is met 3,21 meter exact gelijk. Wel neemt de EQS SUV genoegen met een iets kortere parkeerplek, want met 5,13 meter blijft de lengte iets achter bij die van een reguliere EQS. Die vijfdeurs liftback – een EQS is nooit een sedan – is met zijn aalgladde koets een ware stroomlijnkoning, en dat kan van een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.