Tesla mag fabriek Shanghai tóch heropenen

Goed nieuws voor Tesla: de Amerikaanse EV-bouwer kan zich na een periode van onzekerheid voorbereiden op een heropening van zijn fabriek in Shanghai. Inmiddels is die wegens de huidige strenge lockdownmaatregelen in China al zo’n drie weken gesloten. Het stadsbestuur staat nu onder voorwaarden ‘veilige’ opening van fabrieken toe.

Om hun fabrieken te kunnen openen, moeten bedrijven een plan indienen waarbij medewerkers onder meer op de fabriek wonen en regelmatig worden getest. Bij Tesla komt dat erop neer dat het personeel een slaapzak en een matras krijgt en op aangewezen plekken op de grond moet gaan slapen. Dat staat in een interne memo die financieel persbureau Bloomberg in handen heeft. Ruimtes om te kunnen douchen, eten en uit te rusten moeten nog worden opgezet. In het nieuwe beleid van Tesla worden medewerkers elke dag getest op het coronavirus.
Sinds de productie eind maart stilviel in Shanghai, heeft Tesla tienduizenden auto’s niet in elkaar kunnen zetten. In China produceert het merk per dag naar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.