Seat met uitsterven bedreigd: ‘Toekomst ligt bij Cupra’

Kunnen alle Seat-dealers aan het eind van dit decennium hun deuren sluiten? Die kans is volgens de Duitse krant Handelsblatt groot. Het Spaanse automerk is mogelijk over zes of zeven jaar het slachtoffer van een volgende reorganisatie binnen de Volkswagen-groep. De focus ligt momenteel namelijk volledig op Cupra, met name op EV-gebied.

Seat-topman Wayne Griffiths zei het zelf op de jaarlijkse persconferentie van zijn merk: “De duurzame levensvatbaarheid van ons bedrijf in de toekomst hangt nauw samen met de groei van Cupra. We zien ons nieuwe merk als een hefboom om de winstgevendheid te vergroten.” Hij besteedde gedurende de rest van zijn presentatie dan ook weinig aandacht aan Seat. Tegen 2025 heeft Cupra vier nieuwe modellen gelanceerd, waaronder de Tavascan, een compacte EV met designkenmerken van de UrbanRebel en een

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.