Alpine: ‘Porsche en Audi moeten niet bevoordeeld worden bij toetreding F1’

Het Formule 1-team Alpine zet vraagtekens rondom de regels die voor Porsche en Audi gaan gelden als zij in 2026 de Formule 1 binnen komen. Tegenover Autosport.com stelt CEO Laurent Rossi dat hij de nieuwe fabrikanten verwelkomt, maar dat zij in verhouding tot de bestaande fabrikanten eerlijk behandeld moeten worden. “Iemand die net komt kijken, moet niet meteen het leeuwendeel krijgen.”

Dat Porsche en Audi de Formule 1 gaan betreden, lijkt met de officiële goedkeuring van de Raad van Bestuur van de Volkswagen Groep zo goed als zeker. Hoe dat precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Het lijkt er vooralsnog op dat Audi gaat samenwerken met McLaren en Porsche toenadering zoekt tot Red Bull. Daarmee tuigen Audi en Porsche dus beiden hun eigen F1-project op. Een toetreding van Porsche en Audi als nieuwe, losstaande teams, behoort echter ook nog tot de mogelijkheden.
Rossi zet enkele vraagtekens bij de twee mogelijke nieuwkomers in de koningsklasse van de autosport.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.