Welke elektrische occasions koop je voor 20.000 euro

Laten we er maar geen doekjes om winden: de vraag naar elektrische auto’s is niet bijster groot bij particulieren en dat geldt eveneens voor occasions. In 2021 wisselden iets meer dan twee miljoen gebruikte auto’s van eigenaar en nog geen twee procent daarvan was elektrisch. Maar door de hoge brandstofprijzen neemt de interesse nu toch iets toe. Om de keuze wat gemakkelijker te maken, zetten we het huidige aanbod tot €20.000 voor je op een rij.

Ja, elektrisch rijden betekent al dat je op verschillende fronten concessies moet doen. Met een elektrische occasion is dat nog eens extra het geval, omdat je nu eenmaal rijdt met de techniek van jaren geleden. Dat begint al met de doorgaans relatief kleine accu, die door de jaren heen ook nog eens wat van zijn capaciteit is verloren (degradatie, zie het artikel daarover op pagina 28), waardoor de toch al niet zo riante actieradius nog geringer is. En dan zijn er nog de laad­mogelijkheden. Het gros heeft geen 3-fasen-­lader en ook geen CCS-laadpoort. Naast alle nieuwe EV’s komt het aanbod gebruikt over als verouderd en de meeste modellen zijn dan ook niet voor iedereen geschikt als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.