7 auto-onderdelen die verschenen door de komst van de EV

Al eens eerder hebben we een lijstje gemaakt van zeven onderdelen die met de elektrificatie naar het museum verdwijnen. Maar met de komst van de elektrische auto verschijnen er natuurlijk ook weer allerlei noviteiten. Een greep.

Je zou zeggen dat het verschil tussen een elektrische auto en één met een verbrandingsmotor niet zo groot is. De een heeft een benzinetank en de andere een accu. En inderdaad, aan de basis van de auto verandert niet veel. Hij heeft nog altijd vier wielen en een stuur. Alleen… het gas­pedaal geeft geen gas meer maar stroom. Het rempedaal zal je minder gebruiken omdat de elektromotor zelf kan remmen. Een koppeling is er niet, om de eenvoudige reden dat ook de versnellingsbak in de meeste gevallen helemaal is verdwenen. Maak kennis met de belangrijkste nieuwe onderdelen van elektrische auto’s.
1. Frunk Front + trunk = frunk. Het ontbreken van een brandstof­motor levert extra ruimte op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.