Vauxhall VXR8/Holden HSV Clubsport R8 – In het Wild

Amerikanen zien we genoeg in Nederland. Geïmporteerde Japanners ook nog wel, maar Australische auto’s zijn hier écht zeldzaam. Maak plaats voor een moddervette Holden!

Holden? Wel, technisch gezien is deze auto, in ieder geval volgens de Britse kentekengegevens, een Vauxhall VXR8. De Engelse tak van Opel wist het feit dat er aldaar rechtsgestuurde auto’s worden geleverd een tijdje uit te buiten door een select aantal modellen van de Australische tak van GM, Holden, aan te bieden. De VXR8 was niets anders dan een Holden HSV Clubsport R8, een zeer brute versie van de Holden Commodore van generatie VE.
Die auto stond tussen 2006 en 2013 in de Australische showrooms en had in die tijd in de meeste gevallen al een relatief beschaafde V6 onder de kap. In lengterichting, trouwens, want uiteraard is deze auto een achterwielaandrijver. Dit specifieke exemplaar komt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.